Aleksi Pärssinen ajoi jälleen voittoon Seinäjoella

Eteläpohjanmaan Urheiluautoilijoiden nyt viidettä kertaa järjestämä jääspeedway –kilpailu päättyi Aleksi Pärssisen juhliin. Hämeenkyröläinen vei korkeimman pytyn kotiin myös viime vuonna. Toiseksi Törnävän kentällä ajoi Pekka Savolainen, kolmanneksi Pekka Lehtola ja kilpailun yllättäjä Kimmo Heinonen oli ruutulipulla neljäntenä.

Lauantai valkeni Seinäjoella tuulisena ja lumisateisena, lämpömittarin näyttäessä miinusta. Viikolla ollut lämpöaalto ja sitä seurannut pakkanen tarjosi järjestäjälle apua, jäädyttäen rataa. Vähän ylimääräistä huhkimista aiheutti kuitenkin vesisade, jonka vuoksi yhtä mutkaa jouduttiin siirtämään.

– Tarkasti tuli sääennusteita seurattua pitkin viikkoa. Perjantaina satoi vettä ja yhteen mutkaan jäänyt lammikko ei enää ehtinyt lauantaiksi jäätyä, muuten kaikki meni hyvin. Kiitoksia kilpailun tekijöille ja kilpailijoille, ajo oli siistiä ja päivä sujui hyvin, paketoi kilpailunjohtaja Juha Hautala.

Finaalissa ajoi aiemmin mainittu nelikko, ja siitä rakentui huima näytelmä.
Ensi kertaa jääradalla, ja toista kertaa Legendsin puikossa ollut Kimmo Heinonen ajoi nousujohteisesti. Heinonen reagoi startissa terävimmin, ja vaikka parhailla pisteillä finaaliin päässyt Pekka Lehtola hiillosti koko lähtösuoran lähes rinnalla, piti Heinonen pään kylmänä ja otti ensimmäisessä kaarteessa piikkipaikan. Lehtola lähti seuraamaan ja antoi parin kierroksen jälkeen muistutuksen; ”täältä tullaan”. Myös Pärssinen oli tässä vaiheessa liittynyt karkeloihin mukaan, ja kun Lehtola ohitusyrityksessä pöllytteli penkkoja, nousi Pärssinen toiseksi ja Savolainen kolmanneksi. Heinonen piti vielä pintansa, mutta seuraavassa mutkassa Pärssinen oli pitelemätön, tuli rinnalle ja punnersi kärkeen. Savolainen hyödynsi eteen avautuneen väylän ja nousi toiseksi, vaikka Lehtola yritti kammeta itsensä edelle. Lehtola hyökkäsi vielä viimeisellä kierroksella, ja kun Heinonen ajoi leveäksi, pamautti laihialainen autonsa kolmanneksi.

Tapahtumarikkaan ja yleisöön uponneen esityksen ykkönen oli siis viime vuoden tapaan Aleksi Pärssinen.

– Treenit jäi vähiin, tulin kisaan melkein suoraan lomamatkalta. Ehdin hallin pihassa kokeilla pari lähtöä ja tarkistaa rengaspaineet. Finaalissa valitsin huonon lähtöruudun, mutta maltoin kytätä mitä kaverit siinä edessä tekevät, ja pääsin kuittaamaan. Kaikki menivät niin hemmetin kovaa, että sai oikein tosissaan ajaa kilpaa, oli hieno kisapäivä, lisää tällaisia, Pärssinen paaluttaa.

Neljänneksi ajaneella Kimmo Heinosella riitti onnittelijoita. Seinäjokinen kehittyi kilpailun kuluessa lähtö lähdöltä ja oli kilpailun jälkeen yhtä hymyä.

– Alku oli vähän tahmea, ensimmäisessä lähdössä jäin viimeiseksi, mutta opin että kaasujalkaa vain syvemmälle. Vauhti nousi päivän mittaan, ja finaali meni viimeisille kierroksille saakka hyvin. Sitten oli vähän draamaa ja kokeneemmat kaverit käyttivät paikat hyödykseen. Mutta olihan hieno, uskomaton päivä, olen vieläkin aivan liekeissä, Heinonen iloitsi.

Kuva: Miia Esala