Piikit pureutuvat Törnävän urheilukentän jäähän, Legendseillä ennakkonäytös kesän SM-kisoihin

Täksi kaudeksi SM-arvon saaneet Ledendsit ovat mukana lauantaina 9.3. ajettavassa jääspeedway-kilpailussa Seinäjoella. Mukaan taisteluun piikkipyörien kuninkuudesta ilmoittautui yhdeksän kuljettajaa, mukana myös viime vuotinen voittaja Aleksi Pärssinen, jota haastamaan lähtevät mm. edellisessä kisassa hyvässä vauhdissa ollut Pekka Lehtola ja järjestävän seuran edustaja, Ledends Cars Finlandin puheenjohtaja Juha Nisula. Kotiradalla ajava Nisula ei ota paineita vaikka katsomossa tuttuja onkin.

– Lähdetään rennosti kisaamaan. Tykkään ajaa jäällä, etenkin kun tuo rata on ihan viimeisen päälle kunnossa. Vaikka treeniä ei ole alla yhtään, niin ensimmäisestä startista lähtien painetaan täysillä ja voitto mielessä, Nisula kertoo.

Aleksi Pärssinen on vahvasti puolustamassa viime vuotista titteliään.

– Yliahon Markku sääti auton hyvään iskuun viime vuonna. Tullaan samoilla säädöillä taas Törnävälle, joten uskon että ollaan hyvässä vauhdissa jahtaamassa ykköspyttyä, Pärssinen kertoi aiemmin talvella.

Pekka Lehtolalla oli edellisessä kilpailussa kovat piipussa ja vauhti kohdallaan, mutta jääkkiekkotermein ilmaistuna Lehtolalle tuli lopulta penalttia.

– Kaksi lähtöä voitin, kolmannessa meni vetari poikki ja seuraavassa sitten sattui ja tapahtui. Voitin myös neljännen startin, mutta jälkipuinneissa tuli penalttia ja kisa meni pilalle. Nyt laitan vielä auton iskuun, että lauantaina ollaan taas tavoittelemassa suurinta pystiä, Lehtola naulaa.

Mukana on myös ”ensikertalainen” Kimmo Heinonen, joka aloittaa Legends-uransa Seinäjoen kilpailusta.

– Ajoin Vauhtiajoissa vuonna 2004 ja siitä jäi päällimmäiseksi mahtavat muistot. Kipinä on kytenyt siitä lähtien, ja nyt 40 vuotta täytettyäni sain Legendsin. Haaveena ja tavoitteena on koko SM-sarjan ajaminen, toteutuuko se jo tänä vuonna, sitä en vielä osaa sanoa. Odotan viikonlopun kisaa innoissani kuin pikkupoika, lasken päiviä ja minuutteja siihen, että saan painaa kaasun pohjaan, Heinonen kertoo.

Kilpailu Seinäjoella Törnävän kentällä alkaa lauantaina 9.3. klo 11.00
Kuva Timo Pullikka