APR Competitionin kisatiedote -tiimin SM-avaus täynnä vastoinkäymisiä

Legends-rata-autojen SM-kausi käynnistyi viikonloppuna Botniaringin radalla Jurvassa. APR Competition -kilpatiimin viikonloppua varjostivat lukuisat vastoinkäymiset, mutta tiimin Leevi Lintukanto taikoi SM-avauksen jälkeen itsensä pistetaulukon neljänneksi.

Lauantaina ajettiin Legends-luokan aika-ajot ja viikonlopun ensimmäinen kilpailu, ja sunnuntaina olivat vuorossa viikonlopun kaksi viimeistä kilpailuerää. Aika-ajojen perusteella APR Competition -tiimillä oli joukon kolme nopeinta autoa, mutta vauhti ei yksin riittänyt huipputuloksiin. Tiimissä ajavat kahteen kilpailuviikonloppuun typistetyllä kaudella kangasalalainen 18-vuotias Leevi Lintukanto, kuopiolainen 34-vuotias Jani Vilen, lappeenrantalainen 49-vuotias Marko Kilpiä ja tiimipäällikkö, vaasalainen 30-vuotias Johan Ahokas.

Aika-ajoista paalulle ensimmäiseen kilpailuun tykittänyt Leevi Lintukanto oli lauantain kilpailussa toinen, ja sijoittui avausviikonlopun jälkeen pisteissä neljänneksi.

– Sunnuntain ensimmäinen kilpailu ei mennyt kovin hyvin, olin 11:s, kun tuli pieni sade. Lähdin päivän toiseen kilpailuun 16. lähtöruudusta ja olin maalissa viides, se meni kohtuu hyvin. Pari sijaa olisi pitänyt saada vielä pois. Viikonloppu ei mennyt aivan odotusten mukaan, mutta ihan kohtuullisesti kuitenkin. Tästä on hyvä lähteä Alastaroon.

Jani Vilenin vauhti oli vakuuttava läpi viikonlopun, mutta kilpailut eivät siitä huolimatta tuoneet toivottua tulosta. Kuopiolainen laukkasi ensimmäisen kilpailun kärkisijalle, kunnes kanssakilpailija töni miehen puskurin irti, ja Vilen joutui ajamaan varikolle teknisellä lipulla. Varikkokäynti tiputti miehen lopulta tuloslistan 17:ksi.

– Sunnuntain ensimmäinen kilpailu oli ihan ok, olosuhteet olivat toki haastavat. Kuivuva rata, ja kilpailun johdolta tuli ennen kilpailua päätös, että ajetaan slickseillä. Ne jäivät aika pahasti sitten sutimaan lähtöruutuun, ja siinä menetin kärkikamppailun sen kisan osalta. Muuten loppukilpailu oli hieno, pääsin lopussa nousemaan kolmanneksi. Viimeinen lähtö onnistui hyvin: pääsin nousemaan heti lähdössä kymmenennestä ruudusta viidenneksi ja kärkiporukkaan mukaan. Parin kierroksen päästä toinen pyörä ajautui kanttikivetyksen yli ja osui kuoppaan, mikä hajotti jotakin autosta, ja jouduin keskeyttämään. Kyllä se korpeaa, oli niin hyvä vauhti kaikessa kolmessa kisassa. Olisin hyvin voinut napata voitot, mutta nyt vastustaa, ei voi mitään.

Marko Kilpiä ei ollut täysin tyytyväinen kauden avaukseensa. Lauantain avauskilpailussa mies ajoi hienosti viidenneksi, ja toisen kilpailun loppusijoitus oli kahdeksas. Viimeisen kilpailun 13:s sija sijoitti Kilpiän lopulta kuudenneksi SM-pistetaulukossa.

– Pitää näköjään ottaa vähän tavoitetta alaspäin. Vauhti on ihan hyvä, mutta tuossa oli vähän muuta tumpulointia. Auto pelaa hienosti, kiitos siitä tiimille. Lähtöpaikka viimeiseen kilpailuun oli todella huono, lähdin 14. ruudusta liikkeelle. Vauhti oli hyvää ja oli varmaan kuudentena, kunnes viimeisellä kierroksella takapyörä tipahti hieman ulkopuolelle mutkan jätössä, siitä pari kertaa 360-astetta ja noin viisi autoa pääsi ohi. Hyvä tuuri, ettei osunut kaiteeseen – lähellä oli.

Johan Ahokas ei yltänyt lähelle tulostavoitettaan, vaikka kärkkyi jo kärkisijoja sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa.

– Sunnuntaipäivä alkoi ihan hyvin, olin sadekelillä lämmittelyjen nopein. Ensimmäiseen kilpailuun rata oli puolikuiva. Lähdin kymmenenneltä sijalta ja nousin ensimmäisellä kierroksella melko hyvin. Olin kärjessäkin muutaman kierroksen, loppujen lopuksi maalissa neljäs. Toiseen kilpailuun lähdettiin kuivalla kelillä, mutta lähdössä Erkkilä tuli täysillä perään ja spinnautti minut ensimmäiseen mutkaan, minkä jälkeen kyyti ei ollut enää mistään kotoisin. Loppusijoitus 14:s. Aika vaikea viikonloppu kaikkinensa omalta osaltani. Tiimilläkin on vauhtia riittänyt, mutta niin myös vastoinkäymisiä. Se on motorsportia! Nukutaan yön yli ja käydään saunassa, niin eiköhän se taas siitä.

Koronan vuoksi kahden kilpailuviikonlopun mittaiseksi typistynyt Legendsien SM-kausi jatkuu ja päättyy Alastaron moottoriradalla 12.-13. syyskuuta.

TULOKSET: Rata SM Botniaring 22.-23.8.2020

Legends | Race 1 

 1. Veli-Pekka Karttunen 15:01.851
 2. Leevi Lintukanto +1.018 | APR Competition
 3. Jesse Kari +3.592

 1. Marko Kilpiä +4.211 | APR Competition
 2. Johan Ahokas +13.074| APR Competition
 3. Jani Vilen | APR Competition

 

Legends | Race 2

 1. Jesse Kari 16:57.947
 2. Pekka Seppänen +0.484
 3. Jani Vilen +4.790 | APR Competition
 4. Johan Ahokas +5.205 | APR Competition

 1. Marko Kilpiä +6.419 | APR Competition
 2. Leevi Lintukanto +18.629 | APR Competition

 

Legends | Race 3

 1. Jesse Kari 15:07.837
 2. Pekka Seppänen +0.173
 3. Veli-Pekka Karttunen +0.637

 1. Leevi Lintukanto 9.088 | APR Competition
 2. Marko Kilpiä +18.397 | APR Competition
 3. Johan Ahokas +20.681 | APR Competition
 4. Jani Vilen +6 laps | APR Competition

 

Kaikki tulokset:
https://speedhive.mylaps.com/LiveTiming/ILGGEPRE-2147483715?fbclid=IwAR3s1ie8GNEF6ZtyHbmXmMSa2p0kbFD4XqK8mzLMst9XexMo075bOstHoRU

 

Legends SM-pisteet 1/2 osakilpailun jälkeen:

 1. Jesse Kari 294
 2. Pekka Seppänen 285
 3. Veli-Pekka Karttunen 274
 4. Leevi Lintukanto 261
 5. Luka Nurmi 251
 6. Marko Kilpiä 244

 1. Johan Ahokas 237
Teksti: APR Competitionin tiedotus
Ajokuva: AKK/Pertti Kangasniemi, kuvassa vasemmalta oikealle, Leevi Lintukanto, Johan Ahokas, Marko Kilpiä ja Jani Vilen