Iltakilpailu keräsi Botniaringille peräti kaksikymmentäkaksi kuljettajaa!

Toisen kerran ajettu Legendsien iltakisa sai kuljettajat ja taustajoukot liikkeelle. Botniaringin radalla nähtiinkin peräti kaksikymmentäkaksi kuljettajaa ajamassa erittäin kovatasoisen ja viihdyttävän kilpailun. Illan aikana ajettiin kaksi kilpailulähtöä, trio Mika Hurin, Markku Yliaho ja Juha Nisula erottuivat molemmissa starteissa. 

Iltakisassa ajettiin ensin harjoitukset, iso osa kuljettajista oli saapunut Botniaringille jo hyvissä ajoin päivällä, ja rataa kierrettiin ahkerasti. Illan virallisemman osuuden aloitti aika-ajo, joka antoi osviittaa tulevasta, Juha Nisula nappasi paalupaikan, Mika Hurin oli toiseksi nopein ja Markku Yliaho piti kolmanneksi parasta vauhtia. 

Odotettu ensimmäinen lähtö oli viivalla, ensikertalaisia oli runsaasti mukana ja jännitys väreili ilmassa. Startti onnistui sateen kastelemalla radalla hyvin, Nisula, Yliaho ja Hurin ajoivat muilta karkuun varhaisessa vaiheessa ja aloittivat näytelmän, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Välillä keulassa meni Hurin, sitten vuorottelivat Nisula ja Yliaho. Maaliin tultiin Yliahon voittaessa, Nisula aivan imussa ja Hurin kolmantena.

  • Jokaisella kierroksella sijoitukset vaihtuivat, viimeinen meni multa hyvin. Taisi olla uran kovin lähtö, hauskin ainakin, kommentoi Yliaho.

  • En pysynyt laskuissa montako kertaa kärkipaikka vaihtui, ensin väännettiin Hurinin kanssa, sitte Yliahon kanssa. Yritin saada Markulta vauhtia pois yhdessä mutkassa, mutta pikkuisen puski. Markku oli parempi nyt, Nisula hehkutti.

Sade loppui ennen illan toista lähtöä, kilpailu oli ensimmäisen kertausta. Tuttu kolmikko lähti karkuun, ja radan kuivuessa erot kasvoivat. Oli Hurinin vuoro toimia kapelimestarina, Nisula ja Yliaho joutuivat säestämään. Yliaho yritti raivoisasti ohittaa Nisulaa, mutta ajautui nurmikolle ja hukkasi mahdollisuutensa. Hurin jyräsi selvään voittoon, Nisula oli jälleen toisena ruutulipulla ja kolmanneksi ajoi Yliaho.

 

  • Hyvät fiilikset! Pääsin vähän karkuun ja ilmeisesti siellä takana oli kilpailua, joten sain siitä hyvän etumatkan ja rauhassa sain tulla lopun. Ensimmäinen voitto, kyllä maistuu vaikka se tulikin iltakisassa. Nähdään taas Botniaringillä syyskussa, Hurin kertaa.

Myös taustalla nähtiin upeita taisteluja. Ensimmäisessä startissa yleisöä lämmitti Simon Backlundin, Lenni Niemisen, Tuomas Plosilan ja Kari Koiviston välien selvittely. Backlund oli tässä seurueessa nopein ja tuli maaliin neljäntenä, Nieminen yllätti Plosilan kalkkiviivoilla ja nousi viimeisessä kiihdytyksessä viidenneksi, Plosila oli kuudes ja Koivisto seitsemäs.

Backlund toisti temppunsa toisessakin lähdössä, ja oli neljäs, tällä kertaa ahdistelijoina toimivat Koivisto joka ajoi viidenneksi ja Pasi Hautamäki, joka löysi tähän starttiin hyvän vauhdin ja oli maalissa kuudentena.

Simon BacklundLenni NieminenKari Koivisto
Pasi Hautamäki

Kuvat Toni Lönnroos