Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Ahvenistolla!

Legends Mestaruussarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina 4.9. Hämeenlinnassa Ahvenistolla. Sarja tekee samalla toisen esiintymisen monen mielestä Suomen parhaalla moottoriradalla. Sarjan ykköspaikan otti edellisessä osakilpailussa Luka Nurmi, toiseksi nousi Pekka Seppänen ja kolmantena Ahveniston vuoristoradalle starttaa sarjaa ennen Motoparkin osakilpailua johtanut Sami Erkkilä.

Sarjajohtajalla on Ahvenistolta hyviä muistoja, Nurmi otti kesäkuussa kauden avauskilpailussa kaksi voittoa. Hyvässä vauhdissa kevään kilpailussa oli myös Leevi Lintukanto yhdellä voitolla, mutta sarjasijoitukseen Lintukannolla vaikuttaa Kymiringin jääminen väliin EuroNASCAR-kiireiden vuoksi.

Sarjan huippupalkinnoista käydään kovaa kilpailua. Yleiskilpailun sekä aloittelijoiden Semipro-luokan voittajat pääsevät ajamaan EuroNASCAR-sarjan päätöskilpailussa Belgian Zolderissa. Semipro-luokkaa johtaa kautta hallinnut Ossi Peltola, 18-vuotias helsinkiläinen on voittanut viisi kauden yhdeksästä startista, eroa kakkospaikkaan on jo 54 pistettä. Peltolan tie Legendseihin on kulkenut kartingin ja V1600-luokan kautta.

– Kausi on mennyt paremmin kuin odotettiin. Alun perin ajatus oli, että oltaisiin puolen välin paremmalla puolella, mutta nyt ollaankin oman luokan kärjessä ja pysytään vauhdissa myös Pro-luokan kärjen perässä. Ahveniston rata on tullut tutuksi myös V-auton ratissa, se on tekninen ja korkeuseroineen tosi mukava ajaa, lähdetään sieltä hakemaan taas podiumia. Kauden tavoitetta on tarkistettu ja voitto on mielessä, mutta pisteitä lasketaan sitten vasta Botniaringillä kauden päätöksessä, Peltola kertoo.

RADALLE.comin järjestämään kilpailuun on yleisöllä pääsy, lippuja voi tilata ennakkoon osoitteesta Liveto.com (15€), lippuja saatavilla myös portilta hintaan 20€.
Mukana myös Drfiting, Time Attack sekä Babe-osakilpailu.

Kuva Henry Gesterberg