Toiseksi viimeinen osakilpailu Ahvenistolla sujui Luka Nurmen komennossa!

Legendsien Mestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Ahvenistolla lauantaina. Kauden aloituksessa kaksi kilpailulähtöä ”Apparalla” voittanut sarjakärki Luka Nurmi oli jälleen hyvässä vedossa, ja ajoi voittoon. Kovan vastuksen tarjosi Henri Tuomaala, häviten voiton konepellin mitalla, eroa oli vain yhdeksän sadasosaa. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Jesse Vartiainen, joka taas tuli maaliin käsi kädessä Veli-Pekka Karttusen kanssa.

– Perjantaina kun satoi vettä, innostuin vähän ajamaan ja hipaisin kaidetta, meni pyöränkulmat sekaisin, mutta saatiin ne korjattua lauantaiksi. Kisassa halusin ajaa voitosta, ajettiin ensin Vartiaisen ja Seppäsen kanssa kilpaa, silloin Nurmi ja Tuomaala pääsivät karkuun. Yritettiin saavuttaa kärkiparia Vartiaisen kanssa, mutta olivat vähän liian kaukana. Lopussa oli hyvää kisaa, tuli eteen myös klassinen ”Schumacher & Häkkinen” -tilanne, edessä oli kierroksella ohitettava ja Vartiainen sujahti ulkoa ja minä sisäkautta ohi. Olisi ollut kiva jatkaa kisailua ja ajaa toinenkin lähtö, mutta ehkä jatketaan sitten Botniaringillä, kertaa neljänneksi ajanut Veli-Pekka Karttunen.

RADALLE.com oli järjestänyt kilpailun peruuntuneen Seinäjoen Vauhtiajojen tilalle, mutta epäonni kilpailujen osalta jatkui myös Ahvenistolla. Toisessa lähdössä tapahtuneen joukkokolarin vuoksi radan tiukat aikataulut pakottivat järjestäjän viheltämään pelin poikki. Kello raksutti uhkaavasti kohti ilta kuutta, minkä jälkeen radalla ei enää saa ajaa, joten toista lähtöä päästetty enää matkaan.

– Oli sellainen perusheikko kisa, ei hirveästi jäänyt lastenlapsille kerrottavaa. Tämä vuosi on ollut vähän hiljaisempaa kisarintamalla, se on mennyt enemmänkin testimielessä. Ajettiin aiemmin vain Ahveniston eka kisa ja yksi iltakisa. Auto on nyt hyvissä säädöissä, tiimi toimii, yhteistyö Metaline Sportin kanssa on hyvää ja meillä on hauskaa, eli kaikkea sitä mikä on tämä jutun tarkoituskin. Botniaringillä nähdään, yritetään sieltä saada parempaa tulosta, kuudenneksi ajanut Markku Yliaho sanoo.

 

Sarjan kärjessä jatkaa Nurmi, Pekka Seppänen on toisena ja Sami Erkkilä kolmantena. Viimeinen osakilpailu ajetaan jo kahden viikon kuluttua 18.-19. syyskuuta Botniaringillä.

Pistetilanne Mestaruussarja:

1. Luka Nurmi 946p
2. Pekka Seppänen 917p
3. Sami Erkkilä 906p

Kuvista kiitos Arto Vuorinen