Philip Miemois nälkäisenä kohti Ahvenistoa: ”Olen varma, että reseptimme toimii tänäkin vuonna”

APR Competition -tiimin Philip Miemois on avannut ratakautensa mallikkaasti. 20-vuotias komeilee toisella sijalla sekä Legendsien SM-sarjan että Pohjois-Euroopan mestaruussarjan pistetaulukossa ennen kauden toista osakilpailua.

Tulevana viikonloppuna ajetaan Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa Rata-SM-sarjan kauden toinen osakilpailu. Kyseessä on niin ikään toinen kisaviikonloppu Legends-luokan Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa. Legends-kilpatiimi APR Competitionin kuljettajat ovat hyvissä asemissa ennen viikonlopun koitoksia. Erinomaisesti kautensa aloittanut tiimin nuorukainen Philip Miemois on toisena molemmissa sarjoissa ensimmäisten osakilpailujen jälkeen.

– Riikan kisa oli tosi hyvä, mutta en ole tyytyväinen Botniaringin kisaan. Vauhti oli hyvä, mutta lähdöt eivät menneet niin kuin toivoin. Jurvassa ei ole koskaan mennyt hyvin, mutta Ahvenisto on kiva rata, ja minulla on mielestäni ollut aina hyvä vauhti siellä. Toivon, että viikonlopun jälkeen piste-ero SM-sarjassa on pienempi. Olemme aina saaneet auton toimimaan Ahvenistolla, ja olen varma, että reseptimme toimii tänäkin vuonna, aavistelee Miemois.

Ahveniston osakilpailuun on ilmoittautunut 39 Legends-kuljettajaa, mikä aiheuttaa varmasti ruuhkaa radalla. Miemois peräänkuuluttaa malttia ja perusvarmaa suorittamista mestaruuspisteitä ajatellen.

– Kun on näin paljon kuljettajia, aika-ajo ja tasaisuus ovat todella tärkeitä. Jos radalla tapahtuu vahinkoa, se kyllä näkyy syksyllä, kun lasketaan pisteitä, Miemois muistuttaa.

Vaasalainen nuori mies työskentelee tällä hetkellä Wärtsilässä, ja kuluttaa vapaa-aikaansa veneen kunnostamisen merkeissä. Kilpa-autoilu ei vielä työllistä miestä, mutta Miemois näkisi itsensä mieluusti myös tulevaisuudessa lajin parissa.

– Kilpa-ajo on tällä hetkellä vain harrastuksena, mutta olisi kivaa päästä eteenpäin isompiin luokkiin, haaveilee Miemois.

Muista tiimin kuljettajista Johan Ahokas sekä Leevi Lintukanto ajavat Miemoisin tavoin Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä. Ahokas on sarjassa tällä hetkellä kärkipaikalla, ja SM-sarjassa kolmantena heti Miemoisin kannassa. Tulokaskuljettaja Lintukanto on Pohjois-Euroopan mestaruuspisteissä hienosti viidentenä ja SM-sarjan seitsemäntenä. SM-sarjan Semi-Pro-tulokasluokassa mies on peräti toisena. Mathias Hertén on ensimmäisen osakilpailun jälkeen SM-sarjan kuudes ja veljensä Viktor Hertén 12:s. Epäonnesta Botniaringin osakilpailussa kärsinyt Jani Vilen on SM-pisteissä 26:s. Legendsien SM-pisteistä vähennetään kuitenkin kauden lopuksi kaksi huonointa lähtöä, joten tiimin sijoitukset saattavat muuttua vielä suuntaan jos toiseenkin kauden aikana.

Ahveniston osakilpailu käynnistyy lauantaina aika-ajoilla, jotka ajetaan kahdessa ryhmässä. Ensimmäinen ryhmä on vuorossa klo 9.25-9.35 ja toinen ryhmä klo 9.40-9.50. Viikonlopun ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina klo 12.40 ja toinen klo 15.40. Viikonlopun päättää sunnuntaina klo 12.30 ajettava Legendsien kolmas kilpailu.

SM-sarjan pistetilanne ennen Ahveniston osakilpailua:

  1. Veli-Pekka Karttunen 297
  2. Philip Miemois 276
  3. Johan Ahokas 270
  4. Joonas Vartiainen 264
  5. Mika Hurin 257

Teksti: APR Competitionin tiedotus
Kuva Botniaringiltä Märt Lauks