Legendsien finaali kerää kauden ennätysmäärän kuljettajia Botniaringille!

Legends Mestaruussarjan finaaliin ilmoittautui kauden ennätysmäärä kuljettajia, Botniaringin radalle starttaa viikonloppuna peräti 45 kuljettajaa. Sarjan mestaruus on vielä avoinna, mutta vahvimmin siinä on kiinni tamperelainen Luka Nurmi, häntä on haastamassa viime kauden pronssimitalisti Pekka Seppänen ja kolmatta sijaa pitää hallussaan sarjan kaksi kertaa voittanut Sami Erkkilä. 

– Sarjan voittaminen on viikonlopun tärkein tavoite. Botniaringin rata on hieno ja mulle mieleinen, olen siellä aina onnistunut hyvin. Tullaan Pohjanmaalle ykkösenä, ja toivottavasti lähdetään sieltä myös ykkösenä, Nurmi kertoo. 

Sarjan pääpalkintona on Wheelen EuroNASCAR-sarjan osakilpailu Belgian Zolderissa. Palkinnon saa sarjan mestarin lisäksi aloittelijoiden, eli Semipro-luokan voittaja. Semipron kärkipaikan otti kauden toisessa osakilpailussa Ossi Peltola, ja on pitänyt siitä tiukasti kiinni. Peltolaa ovat hätyyttelemässä Niklas Autio ja Niko Nylund, jotka joutuvat uurastamaan toden teolla viedäkseen palkinnon Peltolalta.

Legendsien suosio on kovassa nosteessa, Botniaringin radalle starttaa myös useita ensikertalaisia, yksi tunnetuimmista on rata-ajon yhdeksänkertainen Suomen mestari Toni Lähteenmäki. Viimeisin mestaruus tuli kuluneella kaudelle, Lähteenmäki pokkasi V8 Thunder -sarjan Suomen mestaruuden. 

– V8 -kauden jälkeen oli ajatuksissa, että jotain uutta pitäisi kokeilla. Mietimme rallicrossia, EuroNascaria ja Legendsiä, kunnes selvisi että Leevi Lintukannon auto olisi vapaana viimeiseen kisaan. Päästiin nopeasti Johan Ahokkaan kanssa diiliin, ja nyt ollaan jo menossa kohti Jurvaa. Tiedän että auto on nopea, mutta ensimmäiset metrit ajetaan vasta torstaina Botniaringillä, saa nähdä miten se lähtee taittumaan. Tavoitteena on, että viimeistään sunnuntaina ero kärkeen olisi mahdollisimman pieni, mutta henkseleitä ei lähdetä paukuttelemaan, Lähteenmäki toteaa. 

 

RADALLE.com Finals -spektaakkelissa on Legendsien lisäksi mukana myös Drifting SM-sarjan finaali sekä Time Attack luokka, joten nähtävää riittää koko viikonlopuksi. Kilpailu ajetaan Kurikassa Botniaringin radalla lauantaina ja sunnuntaina 18.-19. syyskuuta.

 

Kuva Toni Lähteenmäestä Pertti Kangasniemi ja Outi Talikka Legendsit Kymiringillä