Mestaruussarja jatkuu katuradalla – Seinäjoen Vauhtiajot mukana vuosien tauon jälkeen

Tulevana viikonloppuna ajetaan Mestaruussarjan kolmas osakilpailu, Legendsit nähdään neljän vuoden tauon jälkeen Seinäjoen Vauhtiajoissa. Edellisen kerran betoniseinien välissä Legendseillä on ajettu kesällä 2018, seuraavalla kaudella luokka ei Vauhtiajoissa ollut sarjana mukana, ja sen jälkeen kilpailu on jouduttu perumaan pandemian vuoksi. Sarjan johtoon edellisessä osakilpailussa nousi Markku Yliaho, jepualainen nappasi ykköspaikan kauden avauskilpailun molemmat startit voittaneelta Arto Ojarannalta. Toisena sarjassa on Henri Tuomaala ja kolmantena Veli-Pekka Karttunen.

Vauhtiajoissa ajetaan neljä kilpailulähtöä, joista kahdesta jaetaan Mestaruussarjan pisteitä. Uutena mukaan tulee Sprint Race -lähdöt, joissa ajetaan kymmenen kierrosta ja haetaan lähtöpaikat Mestaruussarjan kilpailuihin.

Toisena Mestaruussarjassa on jo yhdeksän vuotta sitten Vauhtiajoissa ajanut Henri Tuomaala. Vuonna 2010 katuradalle ensimmäisen kerran startannut Tuomaala on voittanut Legendsien mestaruuden jo kolme kertaa, mutta Seinäjoelta voitto on irronnut vain kerran, kesällä 2015.

– Siitä vuoden 2015 kisasta ei ole mitään muistikuvaa. Seuraavasta vuodesta muistan, kun varmistin siellä mestaruuden ajamalla kolmanneksi. Sen muistan kaikista kisoista, että aina on ollut jännittävää mennä sinne betoniränniin. Vauhtiajot on aina ollut juhlakisa, kun siellä on paljon jengiä katsomassa. Rata on tosi hyvä Legendsille, mä tykkään, koko ajan tapahtuu eikä ole huilitaukoja. Ohittaminen siellä on riskialtista, mutta se kuuluu katurataan, aika-ajon merkitys on suuri. Odotan että olisi pitkästä aikaa radanvarsi täynnä porukkaa ja pystyisin ajamaan top kolme sijat molempina päivinä, sen riittäisi. Tietysti jos voitto on tarjolla, otetaan vastaan, mutta Vauhtiajoissa pitää olla tyytyväinen jos on kolmen joukossa, Tuomaala kertoo.

Kilpailu Seinäjoella alkaa lämmittelyllä lauantaina 16.7. klo 09:00, aika-ajo ajetaan klo 11:00 alkaen ja ensimmäinen kilpailulähtö Legendseillä on klo 14:25

Kuvat Hannu Lehtola