Tulikuuma Ahvenisto – Henri Tuomaalan dominointia, hylkäyksiä ja raju kaato!

Legends-luokan kauden toinen SM-osakilpailu piti sisällään upeaa voittotaistelua, hylkäyksiä, vastalauseita ja rajun kaadon. Kuuman viikonlopun ykkösnimi oli hattutempun tehnyt Henri Tuomaala. Kolminkertainen sarjan mestari tuli ykkösenä ruutulipulle ensimmäisessä ja kolmannessa kilpailussa, toisessa vaasalainen Philip Miemois tuli maalin ensimmäisenä, mutta suoritus hylättiin jälkikatsastuksessa.

Lauantaina Ahveniston monttu oli tulikuuma pätsi. Jäähdyttimet suhisivat varikolla ja kuljettajat tankkasivat litroittain nestettä. Ensimmäisen kilpailun vei nimiinsä nelosruudusta startannut Henri Tuomaala, erinomaisessa vauhdissa koko viikonlopun ollut paalulta lähtenyt Philip Miemois oli toinen ja sarjan ykköspaikalta Ahvenistolle startannut Veli-Pekka Karttunen kolmas.

– Näytti etten ihan kärjen vauhdissa pysy, mutta tällä kertaa taisi käydä niin että kokemus vei voiton. Karttunen teki pienen virheen ja pääsin ohi, sain Miemoisin kiinni ja kokemuksen turvin onnistuin suolenkillä nousemaan ykköseksi, Tuomaala kertoi.

Helteisen päivän toinen näytös päätti lauantain kilpailut. Henri Tuomaala oli nyt paalupaikalla, mutta toisesta ruudusta lähtenyt 20-vuotias Philip Miemois rynnisti kärkeen. Katsomossa ja varikolla haukottiin henkeä, Miemois paahtoi edellä ja Tuomaala oli liimautuneena takapuskurissa loppuun saakka. Kolmantena ruutulipulle ajoi Pekka Seppänen.

– Sain hyvän lähdön ja annoin vain mennä. Oli kyllä kova taistelu vielä lopussa, Tuomaala oli lähellä mutta sain sen voiton, kertasi Miemois.

Kun muut valmistautuivat lauantai-illan rientoihin, legendsit pysyivät Park férme -alueella vielä pitkään. Jälkikatsastus mittaili autoja, jonka jälkeen tuloslista kirjoitettiin uusiksi. Tuomioiden ja vastalauseiden jälkeen Tuomaala nousi lähdön voittajaksi, Seppänen toiseksi ja kaksinkertainen sarjan mestari Sami Erkkilä kolmanneksi.

Sunnuntai valkeni Hämeenlinnassa sateisena, Ahveniston yli yöllä pyyhkinyt raju sademyrsky oli tehnyt tuhojaan varikolla ja osalla tiimeistä oli aamutoimien lisäksi muutakin puuhaa kuin hampaiden pesu.

Viikonlopun viimeinen kilpailu keskeytettiin ensimmäisessä kaarteessa sattuneen pahannäköisen onnettomuuden vuoksi. Kristian Laineen auto osui toiseen autoon ja pyöri neljä kertaa katon kautta ympäri.

– Huomasin että kaverin auto pyörähtää eteen ja tajusin heti etten ehdi väistämään, tuli osuma ja lähdin lentoon. Tuntui ikuisuudelta olla siellä rytinän keskellä, ja myös ajatukset ehtivät pyörimään ympyrää ennen kuin auto tuli tonttiin. Ensimmäisenä tunsin kovan kivun vasemmassa kädessä enkä voinut liikuttaa sitä. Oli shokeeraava tunne kun en saanut edes rattia irti, olin täysin voimaton. Onneksi lääkintähenkilökunta oli nopeasti paikalla auttamassa.
Radalta menin sairaalaan jossa tutkittiin että pää toimii, röntgenissä todettiin ettei luita onneksi murtunut. Kovista iskuista johtuvia mustelmia ja kipuja on koko kropassa, mutta pahemmalta onneksi vältyttiin. Nyt mennään särkylääkkeillä päivä kerrallaan, kotoaan tavoitettu Laine kertoo.

Uusintalähdössä Pekka Seppänen sai parhaan startin ja otti komennon, mutta Seppänen ei saanut pidettyä Tuomaalaa takanaan. Kilpailun puolen välin hujakoilla suolenkiltä ”stadionille” noustessa Tuomaala oli siirtynyt kärkeen ja piti paikkansa maaliin saakka. Kolme kilpailua ja kolme kertaa korkeimmalla korokkeella, Tuomaalan viikonloppu oli täydellinen.

– Olen aina tykännyt radasta ja viihtynyt Ahvenistolla, tiedän niksit miten täällä pystyy ajamaan voitosta. Jätin pienen raon Seppäseen että pysyy auto freesinä, ei ollut tarkoitus ohittaa vielä siinä vaiheessa kisaa. Mutta kun eteen tuli kierroksella ohitettava, Seppänen valitsi ulkolinjan, minä päätin valita sisälinjan ja kuittasin molemmista siinä ohi. Seuraavaksi keskityn taas Euro Nascar-sarjaan, Legendsien puikoissa nähdään kuitenkin vielä tämän kauden aikana, Tuomaala paljastaa.

SM-sarjassa johtoon nousi tasaisen kovaa alkukauden mennyt Johan Ahokas. Vielä ilman voittoa oleva, mutta kaksi kertaa kolmanneksi ajanut Ahokas antaa tunnustusta kilpakumppaneille.

– Pojat menee kovaa tällä hetkellä. Vähän tuskainen viikonloppu on ollut, oli vähän pito-ongelmia kun oli niin kuuma keli ja itse tein vähän virheitä rengaspaineiden kanssa. Näistä oppineena kohti seuraavaa kilpailua, varmasti ollaan vielä ihan kärjessäkin, toteaa vuoden 2014 Legends Trophyn mestari.

SM-sarjatilanne kahden kilpailuviikonlopun jälkeen:

1) Johan Ahokas 528p
2) Joonas Vartiainen 527p
3) Mathias Herten 505p
4) Henri Tuomaala 497p
5) Mika Hurin 491p
6) Veli-Pekka Karttunen 467p

Täydelliset pistetilanteet löydät täältä.

Legendseissä ajetaan yleiskilpailun lisäksi luokittain, tässä sarjatilanne:

Pro-luokka

1) Johan Ahokas 528p
2 Joonas Vartiainen 527p
3) Mathias Herten 505p

Semipro-luokka

1) Viktor Herten 573p
2) Leevi Lintukanto 563p
3) Pekka Savolainen 496p

Masters-luokka

1) Miikka Riihimaa 582p
2) Janis Horeliks 573p
3) Jari Oinonen 522p

Kuva:
Legends tiedotus/Toni Lönnroos